S čiščenjem v boj proti koronavirusu!

Epidemija koronavirus covid-19

Umivajte si roke

Verjetno ste v preteklem mesecu to že neštetokrat slišali, vendar je umivanje rok najboljši način za zmanjševanje tveganja okužbe s COVID-19. Roke si moramo obvezno umiti po kašljanju, kihanju ter pred kakršnimkoli dotikanjem obraza.

Uporabite lahko tudi sredstva za dezinfekcijo rok, vendar to vsekakor ni substitut za pravilno umivanje rok z milom in vodo. Prilagamo vam navodila za pravilno umivanje in dezinfekcijo rok:

Pravilno umivanje in dezinfekcija rokPravilna dezinfekcija rokPravilno umivanje rok

Ob enem ne pozabite na redno vlaženje kože. Suha, razpokana koža, ki jo nemalokrat za seboj pustijo sredstva za dezinfekcijo rok predstavlja večje tveganje za vse vrste okužb, zato po vsakokratnem umivanju uporabite kremo za roke.

Uporabljajte zaščitno masko

Zaščitne obrazne maske predstavljajo dodatno previdnost v boju z visokonalezljivim virusom. Tako je trenutno njihova uporaba obvezna v zaprtih javnih prostorih. Pomembno je upoštevati njihovo dobo učinkovanja, ki je okoli 2-3 ure. Po tem času moramo masko zamenjati z novo.

Redno čistite površine

Čeprav je prenos koronavirusa veliko bolj verjeten s stikom z ljudmi kot pa s prenosom preko površin, priporočamo vsakodnevno čiščenje in razkuževanje površin. Po nekaterih raziskavah se lahko virus zadržuje na lesenih površinah do 24 ur, na plastičnih in kovinskih pa tudi do 3 dni. Posebno pozornost je potrebno nameniti gladkim površinam in tistim površinam s katerimi ste v rednem stiku. Predvsem:

 • Kljuke,
 • mize,
 • stoli,
 • kuhinjski pulti,
 • vodovodne pipe,
 • stikala,
 • WC školjke z desko.

V prvi fazi je potrebno površino očistiti, s čimer se znebimo vseh nečistoč. Šele na to se lotimo razkuževanja površine. Izjemnega pomena je upoštevanje navodil proizvajalcev razkužil za površine, ki pogosto navajajo potreben čas delovanja dezinfekcijskega sredstva na površini predno jo obrišemo. V izogib navzkrižni kontaminaciji za brisanje uporabimo papirnato brisačo, ki jo po uporabi odvržemo.

 

Operite perilo

Pranje perila v času pandemije COVID-19 se ne razlikuje veliko od navadnega pranja. Pomembno je le, da perilo operete oz. sušite pri višjih temperaturah kot bi sicer. Za 100 odstotno dezinfekcijo lahko uporabite tudi pralni prašek z dezinfekcijskim učinkom.

Dezinficirajte vaše naprave

Čeprav so vaše naprave verjetno v konstantni uporabi v obdobju samoizolacije pa se vsi zavedamo, da predstavljajo prave magnete za mikrobe. To so površine s katerimi smo v neprestanem kontaktu, zato je pomembno, da jih redno čistimo ter razkužujemo. V to skupino se uvrščajo:

 • Mobilni telefoni,
 • tablice,
 • računalniki,
 • tipkovnice,
 • računalniške miške,
 • daljinski upravljalniki.

Ostanite doma

Nenazadnje tudi, če ne kažete znakov okužb, ostanite doma. S tem se boste izognili nepotrebnemu tveganju okužbe vas ter ljudi okoli vas.

Oglejte si ostalo našo ponudbo za zaščito!

zaščita proti koronavirusu

 

Morda vas zanima tudi:

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaV trgovino
   Apply Coupon
   Available Coupons
   1leto Get 20% off Kupon za popust ob obletnici vaše včlanitve v višini 20%.
   nakup10 Get 10% off Kupon za popust v višini 10% za dokončanje nakupa!
   nakup5 Get 5% off Kupon za popust v višini 5% za dokončanje nakupa!
   popust10 Get 10% off 10% popust za naše stalne stranke!
   popust5 Get 5% off Kupon za popust v višini 5% ob pridružitvi v našo skupnost.
   Unavailable Coupons
   hollu15 Get 15% off 15% popust na vse izdelke blagovne znamke Hollu do konca januarja!
   valentinovo15 Get 15% off 15% popust na celotno ponudbo za Valentinovo!
   zelenamoc Get 20% off 20% popust na izdelke linije Sanitec Green Power!
   znizanje10 Get 10% off Enkratno znižanje izdelka Sanitec Sgrassatore Ultra Limone samo za naročnike e-novic!