Optimalna uporaba vozička za čiščenje

Optimalna uporaba vozička za čiščenje

Verjetno ena izmed najbolj pogostih napak, ki jih srečamo na terenu, je nepravilna uporaba čistilnih vozičkov tam kjer le-te seveda imajo. Tako ljudje, ki dnevno uporabljajo čistilne vozičke pogosto nimajo znanja, površine pa niso očiščene optimalno.

Čistilni voziček dovoljuje uporabniku čiščenje ter ožemanje mop krp brez stika z umazanijo in kontaminacijo. Čistilni vozički obstajajo v veliko različicah, ponavadi pa vsebujejo vsaj dve vedri različnih barv ter ožemalnik krp.

Naše stranke učimo uporabe »metode dveh veder« saj le-ta pusti površine, ki za seboj pušča površine optimalno čiste. V nadaljevanju tako predstavljamo navedeno metodo po korakih. Za lažjo predstavo bomo uporabljali »rdečo« ter »modro« vedro.

Čiščenje talnih površin v korakih

  1. Pričnemo s polnenjem vode v modro vedro, kamor nato zlijemo čistilno raztopino v razmerju, ki ga je navedel proizvajalec čistila.
  2. Nato prelijemo 20% čistilne raztopine z modrega vedra v rdeče vedro. 80% čistilne raztopine pustimo v modrem vedru.
  3. Oba vedra namestimo na čistilni voziček. Ožemalnik namestimo nad rdeče vedro.
  4. Namestimo željeno mop krpo na klap držalo (pustimo upognjeno) ter jo potopimo v čistilno raztopino rdečega vedra. Nato krpo prestavimo v ožemalnik in jo ožamemo.
  5. Izberemo si nekaj kvadratnih metrov talne površine ter pričnemo s čiščenjem z gibi v obliki števila 8, medtem ko se sami vzvratno pomikamo nazaj.
  6. Z nogo stopimo na gumb našega klap držala s čimer ga prepognemo, da naša mop krpa prosto visi z njega.
  7. Umazano krpo najprej potopimo v rdeče vedro, nato jo prestavimo v ožemalnik ter jo dobro ožamemo.
  8. Iz ožemalnika jo nato potopimo še v čistilno raztopino modrega vedra ter ponovno ožamemo v ožemalniku.
  9. Nato aluminijasti ročaj malenkost zavrtimo ter spustimo krpo na tla pri čemer bo naše klap držalo ponovno zaskočilo v vodoravni položaj.
  10. Ponavljamo korake od 5 do 9 do konca čiščenja. Mop krpo je priporočljivo menjati glede na stopnjo umazanosti oz. na maksimalno 40-60 kvadratnih metrih očiščenih talnih površin.

 

Ob pravilni uporabi metode dveh veder se tako izognemo čiščenju površin z umazano vodo. Če se držimo omenjenih korakov bomo opazili, da se gladina  tekočine v modrem vedru niža, medtem ko je le-ta v rdečem vedru vedno višja. Občutna razliko bo tudi v barvi tekočine, saj bo večina umazanije ostala v rdečem vedru.

Ponudba vozičkov za čiščenje

Oglejte si še ostale pripomočke za čiščenje!

Pripomočki za čiščenje

Morda vas zanima tudi: