Čiščenje pralnega stroja

čiščenje pralnega stroja

Sveže oprano perilo, dišeči pralni praški in mehčalci, vendar vaše perilo ne diši kot bi moralo, temveč ima neprijeten vonj. Morda niste vedeli, a tudi pralni stroj je potrebno redno čistiti, da ohrani svoje optimalno delovanje in zagotavlja kvaliteto pranja. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 komponent pralnega stroja, ki so potrebne rednega čiščenja.

čiščenje pralnega stroja

1. Zunanjost pralnega stroja

Razliti detergenti in mehčalci lahko začnejo razjedati zunanje dele pralnega stroje, zato je pomembno, da jih po razlitju kar najhitreje odstranimo s površin.  Za to je najbolje uporabiti  neabrazivno univerzalno čistilno sredstvo ter mehko gobo ali krpo, da ne poškodujemo zunanjosti pralnega stroja.

2. Tesnilo

Tudi tesnilo pralnega stroja potrebuje redno »nego«. Z mokro krpo ali gobo obrišemo tesnilo na zunanji strani bobna ter vratih. S tem odstranimo umazanijo in kose tkanin ter poskrbimo, da bodo materiali ostali celi in opravljali svojo funkcijo optimalno tudi v prihodnje. Priporočeno je, da se tesnilo očisti vsaj dvakrat mesečno.

3. Predal za detergent

V predalu se včasih začnejo nabirati ostanki detergenta ali usedline vodne emulzije zaradi vodnega kamna. Predal enostavno odstranite in ga očistite pod tekočo vodo z mehko gobico. Lahko si pomagate tudi z mehko krtačo ali staro zobno ščetko. Priporočljivo je to narediti enkrat mesečno.

4. Filter tlačilke

Tudi filter tlačilke, ki se nahaja v spodnjem delu pralnega stroja za loputo je potreben rednega čiščenja. Predno odvijete filter pod njim postavite posodo ali krpo, saj lahko pri tem izteče nekaj vode. Filter odvijte ter ga izvlecite. Odstranite vse, kar se je ujelo nanj (ponavadi lahko tam najdete kovance ali sponke za lase).  Po potrebi lahko filter tudi izperete pod vodo, za ostanke maščob in in ostalih nesnag lahko uporabite tudi razmaščevalec.

5. Čiščenje bobna

Nenazadnje je čiščenja potreben tudi naš boben. Veliko strojev ima sedaj že program za samočiščenje bobna (»DrumClean« program), ki vodo v bobnu pralnega stroja segreje na tako visoko temperaturo, da v bobnu uniči vse nezaželene bakterije in plesen. Če pralni stroj nima te funkcije enostavno zaženite pralni program pri visoki temperaturi. Za popolno čiščenje bobna pralnega stroja pa lahko uporabite tudi namensko čistilno sredstvo Sanitec Dekal, ki ga nalijemo v predal ter direktno v boben. Nato zaženite pralni program vendar do največ 60 stopinj celzija. Čistilno sredstvo odstrani mastno umazanijo in vodni kamen ter tako pomembno prispeva k ohranjanju brezhibnega delovanja opreme in podaljšuje življenjsko dobo stroja. Priporočljivo je boben očistiti vsake 3 mesece.

Po končanem čiščenju pustite pralni stroj odprt (tudi predal), da se dodobra posuši.

Povezani izdelki

Ne pozabite pregledati tudi naše ponudbe izdelkov za pranje perila!

Morda vas zanima tudi:

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaV trgovino
   Apply Coupon
   Available Coupons
   nakup10 Get 10% off Kupon za popust v višini 10% za dokončanje nakupa!
   nakup5 Get 5% off Kupon za popust v višini 5% za dokončanje nakupa!
   popust10 Get 10% off 10% popust za naše stalne stranke!
   popust5 Get 5% off Kupon za popust v višini 5% ob pridružitvi v našo skupnost.
   Unavailable Coupons
   rojstnidan Get 10% off 10% rojstnodnevno znižanje na celotni nakup! Ne velja za izdelke v akciji. Kuponi se ne seštevajo.